Å aldri mer si «ja» når man mener «nei». Selv om det er jul.


Da har vi offisielt beveget oss inn i siste halvdel av desember. Jula kan bety så mangt for oss, og noe av det som følger med er STRESS. Julegave stress for de som fortsatt kjøper det. Jeg gir alltid pengene til hjelpeorganisasjoner istedenfor. Vi har nok ting!!! En ting mindre å stresse over! Stress for å finne ut av hvor man skal feire julaften, rekk opp hånda om du lever i en familie hvor man drukner i mine, dine, våre, deres, og alle andre maset. En forelder her. En forelder der. En til forelder en annen plass osv og stress med å rekke alle julebesøk man burde vært på i hjembygda. Man kan rett og slett føle seg litt dratt i alle retninger! Brene Brown (en av mine yndlingspersoner) skrev noe på facebook i går kveld som traff meg rett i hjertet. «I’ve officially deployed the holiday boundry mantra that gives me the courage to say no and to ask for what i need: Choose discomfort over resentment. Choose discomfort over resentment. Repeat.»

Altså, å tørre være så åpen, ærlig og autentisk med seg selv at man tør stå opp for seg selv! At man tør å sette seg i en situasjon hvor man kanskje skuffer noen som kan ha forventninger man ikke kan innfri. Å tørre å spørre etter det man trenger. Å tørre å være «bråkmaker’n». Å tørre vise sine feil, og å tørre å beskytte selg selv for det som måtte kunne bli for tungt å fordøye før, under og etter jula. Det kan være vanskelig siden de fleste av oss ikke ønsker å skuffe eller såre noen, særlig ikke i jula!

Juleferien har for meg vært både vakker (les* nord norge, nordlys, familie, kjærlighet, god mat, fyr i ovnen) og tung (les* sorg, savn, vonde familiesituasjoner som blir så innmari synlige i jula når familier liksom skal være sammen og glad..) Jeg gjør ofte ting i jula som gir en så bitter ettersmak at jeg kan gå å kjenne på den resten av året men i går bestemte jeg meg.

Målet mitt denne jula og videre inn i 2016 er å ALDRI mer si «JA» når jeg mener «NEI.»

Og med det ønsker jeg deg en rolig og harmonisk førjulstid hvor du bare gjør ting som gjør deg godt

Reklamer

4 kommentarer om “Å aldri mer si «ja» når man mener «nei». Selv om det er jul.

  1. The funny thing is that everyone hates Christmas for the same reasons! But most people just grit their teeth and count the days until it’s done. Let’s all say no more! And then just have a nice meal together 😘

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s